Capital Project Management

Capital Project Management

Condition Assessment

Možete li opravdati povećane odgode za održavanje i potrošnju na kapitalne obnove na temelju statičkih, a možda i zastarjelih informacija? Web-baziran ARCHIBUS Condition Assessment modul pruža objektivan, dinamičan proces za procjenu fizičke imovine kako bi se potkrijepile korektivne mjere, na temelju olakšanja rizika i operativnih prioriteta. Koristeći u procjeni stanja točan i pravovremeni repozitorij, može povećati vijek trajanja sredstva, smanjivanje skupih zastoja, smanjenje administrativnih troškova i pojednostavljenje planiranja kapitala i budžetiranja procesa. Uspješna implementacija može isporučiti poboljšane indekse stanja objekata i infrastrukture kroz smanjenje ukupnih troškova posjedovanja.

Ublažite rizik i dodajte prioritete akcijama

ARCHIBUS Condition Assessment modul pruža objektivan, sustavni okvir za određivanje prioriteta rada na vašim zgradama, sustavima i opremi. Svakoj imovini dodjeljuje se numeričke ocjene za određivanje razine rizika koji predstavlja za organizaciju cjelokupnu misiju. Kada su predstavljene u “semaforu” procjene stanja, te vrijednosti će vam pomoći da brzo odredite ocjenu imovine u područjima kao što su životna sigurnost, sukladnost s propisima, operativna podrška, ili u drugim korisnički definiranim kategorijama. Ovaj “semafor” vam omogućuje objektivno identificiranje situacije koja zahtijeva najizravnije korektivne akcije.

Prepoznajte nedostatke i produžite radni vijek

Procjena stanja pruža dinamičan, središnji repozitorij informacija stanja koje troškovno učinkovito dokumentira prirodu i opseg problema, kao i mogućnosti za korektivne akcije. Korištenjem uređaja sa Windows Mobile ili Blackberry sustavom, možete sinkronizirati stanje opisa, dodavati digitalnie slike, uključiti preporučene akcije, kao što su čišćenje, prilagodba, uklanjanje, popravak, ili zamijena. Također, pošaljite zahtjev za rad pomoću integriranog ARCHIBUS On Demand Work modula ili drugih postojećih CMMS aplikacija.

Opravdajte budžete i potrošnje

Sa procjenom stanja, možete pokazati kako su troškovi povezani s korektivnim mjerama, koji su zauzvrat vezani uz stratešku ulogu imovine u vašoj organizaciji. Povežite potencijalni kapital i trošak s uočenim nedostacima, koje mogu uključivati životna i požarno-sigurnosna kršenja zakona, nepoštivanja s smjernicama pristupa hendikepiranih osoba, pitanja okoliša, i još mnogo toga. Bez obzira na sredstva, možete koristiti ARCHIBUS Condition Assessment modul kako bi pratili njegovo stanje, plan za korektivne akcije, i pripremili scenarije proračuna za dobivanje potrebnih sredstava.

Smanjite administrativne troškove

ARCHIBUS Condition Assessment modul pomaže u smanjenju administrativnih troškova stvaranjem sustava zatvorene petlje kroz identificiranje nedostataka fizičke imovine i izvršavanje korektivnih akcija. Aplikacija ponovo iskorištava informacije o prostoru, opremi i sustavima, koje su već održavaju u centraliziranom ARCHIBUS spremištu. Dodavajte pojedinosti o stanju imovine, tijekom vremena, preko web forme ili mobilnih uređaja. Generirajte unaprijed formatirane izvještaje o procjeni stanja na globalnoj razini ili pojedinog sredstva, kako bi se utvrdio ukupan trošak vlasništva i vodile optimizirane preventivne strategije održavanja.

Prednosti

 • Ublažava rizik kroz dodavanje prioriteta problemima za popravak, na temelju objektivne norme i potreba organizacije
 • Omogućuje proaktivno identificiranje nedostataka kako bi produžili život imovine
 • Pokazuje kako su troškovi povezani s korektivnim mjerama kako bi opravdali proračun
 • Smanjuje administrativne troškove osnivanjem zatvorene petlje procjene i rješavanja problema

Aktivnosti i izvještaji

Deficiencies by:

 • Recommended Action
 • Total Estimated Cost to Correct
 • Construction Specification Institute (CSI) Element

Plus:

 • Management Report by Condition
 • Management Site Report By Building
 • Corporate Project View
 • Regional Project View
 • Site Project View
 • Group Assessment Project View


Prikupite podatke o procjeni stanja na terenu, identificirajte visoko-prioritetne stavke u trenu, te se spustite na razinu detaljnih izvještaja.