Environmental & Risk Management

Environmental & Risk Management

Material Safety Data Sheets

Organizacije imaju odgovornost da sigurno rukuju otrovnim proizvodima, provjere usklađenost s razim propisima, te obavijeste ekipe za hitne intervencije gdje su ti opasni materijali pohranjeni i na što se može naići u hitnim slučajevima. Ipak, održavanje ovih informacija u fasciklima ili ladicama za pohranu spisa može biti skupo za upravljanje, teško za ažuriranje i izazov za pristup – posebno u vrijeme krize. Web-bazirana aplikacija ARCHIBUS Material Safety Data Sheets (MSDS) pruža trenutačna ažuriranja i pristup MSDS informacijama od bilo gdje, pohranjuje popise kemijskih proizvoda koji se koriste na radnim mjestima, te izrađuje katalog njihovih MSDS-ova. Također integrira inventare materijala, podatke o prostoru i popunjenosti, inventare opreme, te organizacijske informacije s tlocrtima, pružajući najpotpunije informacije za izvršenje plana djelovanja za otklanjanje krize.

Minimizirajte rizik od teških ozljeda

Prisutnost opasnih materijala u objektu predstavlja organizacijama višestruke prijetnje za nesreće, osobne ozljede, gubitak produktivnosti, nesukladnosti s propisima, te za povezane pravne i financijske rizike. ARCHIBUS MSDS minimizira takve rizike centralizacijom podataka o prirodi i lokaciji opasnih materijala, te također ukazuje na najbolji način odaziva na incidente i ozljede nastale izlijevanjem i/ili izgaranjem.

Smanjite MSDS administrativne troškove

Velike organizacije s velikim kemijskim inventarima na više lokacija suočene su s izazovom praćenja tih materijala na ekonomičan način. Ručni proračunski procesi za praćenje kemijskih zaliha i drugih informacija, osobito na široko raspršenim lokacijama, samo povećavaju rizik od gubitka važnih sigurnosnih informacija i neusklađenosti s propisnim zahtjevima. ARCHIBUS MSDS pojednostavljuje procese upravljanja materijalima i poboljšava pristup vezanim informacijama za veću sigurnost i poboljšanu isplativost.

Dokumentirajte kemijsku sigurnost i inventare

ARCHIBUS MSDS osigurava cjelovitost MSDS knjižnice organizacije koja ne samo da smanjuje posljedice nesreća, već i minimizira vjerojatnost povreda propisa i novčanih kazni povezanih s neodgovarajućom usklađenosti. Pogreške i propusti u usklađenosti mogu biti skupi. Na primjer, neusklađenost u SAD-u može dovesti do novčane kazne u iznosu do 70.000 dolara ili više, ovisno o tome je li namjerno kršenje. Zato što sve informacije o kemikalijama, obukama, lokacijama i ostalome informacije mogu biti učitane, centralizirane, i odmah pristupačne putem weba, organizacije u realnom vremenu dobivaju sliku svog kemijskog profila za procese obuke, smanjenja i izvještavanja.

Osnažite ekipe za hitne intervencije

Bitno je da suradnicima koji rukuju potencijalno opasnim materijalima pružite odgovarajuću obuku o tome kako upravljati njima. Međutim, ekipama za hitne intervencije također su potrebne te informacije u jednakoj, ako ne i većoj, hitnosti kako bi se poduzele učinkovite mjere kada se dogodi nesreća. Budući da oni nemaju insajder dan-to-day poznavanje kemijskih zaliha i lokacija, ARCHIBUS MSDS pruža požara, policije i zdravstvenih profesionalaca s trenutnim i pouzdan pristup kritičnim informacijama kemijske sigurnosti u hitnim slučajevima.

Prednosti

 • Minimizira rizik od ozbiljnih ozljeda stanara zgrade i ekipa za hitne intervencije u slučaju nesreće
 • Smanjuje administrativne troškove i napore u održavanju najnovije MSDS knjižnice
 • Učinkovito zadovoljava obveze izvješćivanja o dokumentaciji za kemijsku sigurnosti i inventar
 • Omogućuje ekipama za hitne intervencije brz i pouzdan dohvat ključnih informacija o kemijskoj sigurnosti tokom hitnih slučajeva

Aktivnosti i izvještaji

 • Popis MSDS lokacija
 • MSDS kemijski inventar
 • MSDS komponente po proizvodu
 • Pretraživanje MSDS-ova po dobavljaču
 • Lokacije MSDS komponenti
 • Sjenčanje MSDS lokacija
 • MSDS geografski detalji
 • Dohvat podatkovnih tablica o sigurnosti materijala
 • Ispis MSDS-ova

ARCHIBUS MSDS korisnicima omogućuje identificirati tip i lokaciju opasnosti na tlocrtima za brz i učinkovit odaziv na događaje koji uključuju toksične materijale, pomažući osigurati sigurnost stanara i poslovni kontinuitet.