Technology Extensions

Technology Extensions

Smart Client Extension for Revit®

Building Information Modeling (BIM) je omogućio detaljan i zajednički pristup načinu projektiranja i izgradnje zgrada. Ono što nedostaje, međutim, je način laganog skaliranja na razinu portfelja i povezivanje s poslovnim podacima. ARCHIBUS Smart Client Extension for Revit adresira tu potrebu pomoću prave BIM 4.0 aplikacije oblikovane iz perspektive facility menadžera. Ona pruža brz pristup Revit grafici i COBie informacijama koristeći web servise za spajanje Revit modela s ARCHIBUS podacima poduzeća. To daje korisnicima 4-dimenzionalni pogled na organizaciju i njene procese. Osim toga, Smart Client Extension implementira pravila i radne tokove koji koordiniraju dvosmjernom razmjenom podataka te ažurira sam BIM model, kako bi sve bilo sinkronizirano.

Brzi povrat ulaganja, jednostavan prijelaz na BIM 4.0

ARCHIBUS Smart Client Extension for Revit nadilazi ograničenja i složenost korištenja samog Revita integriranjem Revita izravno u veći BIM 4.0 projektni model. Proširenje je mali plug-in koji se učitava u Revitu u sekundama. Ono odmah povezuje Revit model s ARCHIBUS bazom podataka – gdje god je smještena – korištenjem web servisa. Ova brza implementacija donosi brzi povrat ulaganja jer menadžeri mogu lako pristupiti i integrirati podatke i procese vezane uz objekte sa svojim Revit podacima i grafičkim elementima. Korisnici dobivaju točniju sliku svoje organizacije kao pomoć za poboljšanje upravljanja svojom imovinom.

Integrirajte sve funkcije za upravljanje prostorom pomoću BIM-a

Smart Client Extension for Revit korisnicima omogućuje iskorištavanje prednosti namjenskih alata za upravljanje objektima kako bi dostavili rezultate potrebne za potporu organizacijske misije. Jednim klikom korisnici mogu spojiti cijeli Revit model s njihovim podacima za upravljanje prostorom i trenutno upravljati BIM prostorima.

Povežite upravljanje i strategiju životnog ciklusa zgrade

Kako bi nastale izravne veze na radne tokove vezane uz funkcioniranje zgrade, Smart Client Extension for Revit može trenutačno upogoniti BIM podatkeza dokumentiranje i podršku nizu vitalnih operativnih potreba. Opet, jedan klik je sve što je potrebno za integraciju podataka u ARCHIBUS repozitorij pomoću BIM modela.

Jedan klik povezuje BIM s ARCHIBUS aplikacijama

Za jednostavno upravljanje potencijalno velikim repozitorijem BIM podataka, Smart Client Extension for Revit jednostavno se povezuje s mnogim najpopularnijim ARCHIBUS aplikacijama. Implementacijom Smart Client Extension dodatka, mogu se koristiti podaci i rezultati iz Revita bez zadrške, prijevodi ili ponovni unosi, u bilo kojim od tih aplikacija.

Prednosti

  • Pruža intuitivnu, grafičku dvosmjernu vezu na Revit pomoću web servisa, koja omogućuje jednostavan, postepeni pristup prijelazu na BIM tehnologiju
  • Podržava sve elemente upravljanja objektima u BIM modelima
  • Stavlja BIM podatke u pogon trenutačno za procese vezane uz funkcionalnost zgrade
  • Spaja se besprijekorno s ARCHIBUS aplikacijama radi povećanja produktivnosti i točnosti podataka

Aktivnosti i izvještaji

  • Povezivanje jednim klikom cijelog Revit modela s podacima poduzeća
  • Automatsko, dvosmjerno ažuriranje podataka poduzeća i modela
  • Podesiva pravila za usklađivanje s BIM planom izvršenja
  • Automatska ažuriranja površina prilikom izmjena na Revit modelu
  • Istovremena ažuriranja lokacija imovine kada se unose u Revit
  • Pristup Revit Architecture i Revit MEP podacima i grafici od kojekuda putem weba, u sekundama

Koristite značajku dvosmjerne sinkronizacije za ugradnju poslovnih informacija iz baze podataka, kao što su dodjela prostora po odjelu, iz ARCHIBUS-a unutar vašeg Revit modela.